sofiedenbert@gmail.com

torsdag 6 september 2012

Kemi- löslighet av socker.


No -Löslighet av socker.

Uppgift: Uppgiften var att lösa 6 sockerbitar så snabbt som möjligt i 1 dl vatten. Man fick själv välja sitt sätt att klara det så snabbt som möjligt.

Syfte: Vi skulle veta vad som påskyndar lösligheten. 

Hypotes: Vi börjar med att krossa sockerbitarna innan vi lägger dem i vattnet. Vi tror att om sockerbitarna är krossade så är det lättare för det varma vattnet att smälta dem. Det blir alltså mindre socker som ska smältas.
Efter att vi krossat dem så lägger vi dem i varm vatten och rör om med sked snabbt.

Material: Vi använde:
  • 6 stycken sockerbitar
  • 1 dl varmt vatten
  • 1 bägare
  • 1 sked att röra om med
  • 1 hammare
  • En bit papper

Utförande: Jag började med att krossa sockerbitarna med en hammare. Efter det så hällde vi i dem i bägaren med 1 dl varmt vatten. Jag höll tiden på med tidtagaruret på mobilen. Vi rörde samtidigt om med sked, snabbt, för att sockret skulle blanda sig snabbare. 

Resultat: Det tog 53.0 sekunder för sockret att smälta och bli genomskinligt.

Slutsats: Resultatet blev som vi tänkt. Det gick rätt snabbt., och vår metod var bra.


Untitled.png


2 kommentarer:

  1. Positivt: Ditt utförande var bra och man skulle kunna göra om det. Det var en bra text och du fick med mycket.

    Förbättring: Du kanske borde skriva varför det blev som det blev.

    SvaraRadera
  2. Hypoteser är en av dina starka sidor.

    SvaraRadera