sofiedenbert@gmail.com

onsdag 4 september 2013

v.36 Läsreflektion

 Sprängaren
Liza Marklund

Så långt som jag kommit i boken så har jag fått reda på offret och utredare. Utredaren, även huvudpersonen, heter Annika Bengtzon och är journalist. Hon har nyss blivit chef för sitt område på expressen. Annika spelar både rollen som mamma, journalist och alla på hennes jobb räknar med henne nu när hon blivit chef. De uppfattningar jag fått av henne verkar vara rätt stressig. Det märker man både på att hon svär och hur hon "pratar", samt hennes relation hemma.

Offret heter Christina Furhage och var ansvarig för OS i Stockholm. Boken handlar om en sprängare, som i denna bok spränger upp OS-arenan. När Annika och hennes team kommer till brottsplatsen så får de reda på att en person sprängts upp. De får snart reda på att det är OS-chefen Christina Furhage, men inget vet varför. Detta kommer ut under en presskonferens, men Annika är den första som får kontakt med Christinas man och får honom att "boka" en intervju.

Några misstänkta eller en gärningsman har de inte kommit på än. Den enda information de fått är av en bartender som sett en man med svart luva och lufsiga kängor. Bartendern har påstått att mannen försvann strax innan OS-arenan sprängts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar