sofiedenbert@gmail.com

tisdag 22 januari 2013

Läsreflektion 2- problemet

Helena som är huvudpersonen har även största delen i problemet. Hennes mamma lämnade henne strax efter födseln, och Helena trodde det berodde på att hon bara tröttnat och lämnat henne. Helenas mamma lämnade Helena för att skydda henne. Det började med att Helena hade ett starkt hat mot familjen Delos som var nya på ön Nantucket. Hon försökte även döda en av bröderna i familjen, men hon misslyckades. Efter ett tag vill familjen Delos bli vän med Helena och de berättar efter ett tag hur det hela ligger till.

Helena har tidigare förstått att hon är bra på massa saker, nästan som superkrafter, men först när hon träffar familjen Delos berättar dom att hon är halvgud och hela berättelsen om det Trojanska kriget. Även dom försöker skydda Helena genom att t.ex sova på hennes tak.

Jag tror att Helena snart kommer acceptera att hon är halvgud och göra det bästa av situationen. Det har redan varit fighter mellan Helena och familjen Delos men jag tror att hon kommer bli väldigt tacksam över att de skyddar henne. De har berättat att det finns fler ätter med halvgudar i världen, och jag tror att de snart kommer in i bilden. Kanske blir det ett "tredje världskrig" och de får kriga för ätterna. Lucas och Helena märker man också redan nu att det finns något mellan dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar